2. liga

Kadaň vyhrála základní část 2. Ligy, kdo postoupí ze čtvrtfinále?

Jistotou byla dvojice semifinalistů, kteří si to ve vzájemném měření rozdali o vítězství. To uzmula Kadaň po výhře 2:0. Zbývající výsledky rozluštily hádanku skrz čtvrtfinálové série. Dandy i přes prohru s Comou postupuje ze čtvrté pozice a vyzve Ještěry. Druhou dvojici tvoří Berani a Litoměřice.

HSÚ Berani Ústí n/L vs. SHC Killers Litoměřice 8:2 (2:1, 4:1, 2:0)

V páté minutě otevřel brankový účet domácí Andres, jenže v desáté minutě srovnal litoměřický Chlumský. Za dvě minuty se domácí dostali znovu do vedení díky využité přesilovce zásluhou Uhlíře. Toto vedení již nepustili a následně těsně před koncem druhé třetiny třemi brankami odskočili. Killers sice snížili, ale čtyřbrankový rozdíl vrátil domácím Adámek. Ve třetí třetině přidali Berani ještě dvě trefy a pohlídali si třetí místo po základní části. Oba soupeři na sebe narazí ve čtvrtfinále play-off.

Panthers Kadaň vs. SK Dubí 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Souboj již jistých semifinalistů otevřel zkraje druhé části domácí Chotaš. Jak se později ukázalo, byla to trefa vítězná, Dubí překonat brankáře Vítka nedokázalo, a navíc při hře bez brankáře samo podruhé kapitulovalo. Opuštěnou klec trefil Vladislav Vrtek. Panthers tak potvrdili jarní skvělou formu vítězstvím v základní části a společně se svým posledním sokem čekají na soupeře, který vzejde ze čtvrtfinálových sérií.

HBC Coma Team vs. HBC Dandy Malé Březno 5:3 (0:0, 2:2, 3:1)

První třetina branku nenabídla. V osmnácté minutě to ale napravil hostující Hlinka, jenž tak otevřel skóre. Coma reagovala v pětadvacáté minutě zásluhou Trončinského. Dandy se dostalo v čase 27:31 podruhé v utkání do vedení, zásluhu na tom měl Lukáš Pešek. Radost na hostující střídačce byla krátká, za minutu srovnal domácí Costa. Začátek třetí části lépe zachytili domácí, kteří otočili vývoj zápasu. V přesilovce skóroval Aleš Macek. Do dvoubrankového trháku dostal modrý soubor Milan Vlach opět v přesilovce. Pátou branku Comy vsítil v osmatřicáté minutě opět Macek. Dandy již pouze kontrovalo v závěru využitou přesilovkou v podání Tomáše Chyby.

Elba DDM Ústí n/L B vs. HBC Ještěři Ústí n/L 3:4 (1:1, 2:2, 0:1)

Ještěři otevřeli skóre utkání po necelé půl minutě, trefil se Brož. Elbě DDM se povedlo do první pauzy vyrovnat Tomášem Čermákem. V polovině utkání zelenočerní dvěma rychlými zásahy po sobě odskočili na dvoubrankový rozdíl. Skórovali Myškovský s Jelenem. Závěr druhé periody ale Ještěrům nevyšel, a také oni dvakrát krátce po sobě inkasovali. Landta překonali Daniel Vaněk a Vítězslav Zeman. O osudu celého utkání rozhodl úplný závěr, kdy v oslabení skóroval Myškovský, a díky následným třem bodů poslal Ještěry ve čtvrtfinále na Dandy.

Tabulka 2. Liga - Čechy Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Panthers Kadaň
21 90:49 47
2.
SK Dubí
21 111:58 43
3.
HSÚ Berani Ústí...
21 92:51 41
4.
HBC Dandy Malé...
21 65:74 30
5.
HBC Ještěři...
21 69:72 28
6.
SHC Killers...
21 65:92 27
7.
Elba DDM Ústí nad...
21 59:97 19
8.
HBC Coma Team
21 61:119 17